Prvé tohtoročné Morušové produkty = Sirupy a džemy.
Moruše je sú plody dlhovekosti, čistia krv a účinné v boji proti rakovine.
Liečivé účinky plodov Moruše:
- Plody obsahujú 78% vody,
- 18% cukru,
- 22% sušiny,
- 0,85% organických kyselín,
- 1,4% dusíkatých látok,
- 0,04% pektínov,
- vitamín C,
- B1, B5, B6, E a ß karotén.
Má protizápalové a dezinfekčné účinky, pôsobí upokojujúco na naše horné dýchacie cesty. Listy moruše sú plné esenciálnych látok, vitamínov a stopových prvkov. Výťažky listov tohto druhu moruše sú často využívané v tradičnej čínskej medicíne.
Jej hlavný prínos spočíva v znižovaní krvného tlaku a dosiahnutí telesnej a duševnej rovnováhy. Podporujú krvotvorbu, pomáhajú pri liečbe leukémie, hnisavej angíny, zápale hrdla, znižujú tlak. .
Redukuje hladinu cukru v krvi, znižuje hladiny cholesterolu a tuku, obsahuje resveratrol, ktorý blokuje pôsobenie rakoviny, bráni rastu nádorov.